Smykker og dens udviklinger

Smykker nu vs. 1983

Smykkebranchen udvikler sig år for år og specielt de seneste ti år har udviklingen været markant. Det er derfor interessant at lave et tilbageblik til 1983 – 30 år tilbage.

Dels for at vurdere udviklingen i smykkernes designs og udtryk, og dels for at blive klogere på den udvikling der er sket på markedet.

Der er nemlig sket forbedringer på mange parametre. Flere af disse skyldes bedre og mere erfarne smykkeproducenter og en hårdere konkurrence på markedet. Konkurrence gavner altid forbrugeren i sidste ende, da alle bliver presse til at blive bedre, billigere, mere servicemindede og opfylde kundens behov.

Det er specielt værd at fremhæve disse fire forskellige på smykker i 1983 kontra 2013:

  • Lavere designniveau
  • Større og mindre forfinede smykker
  • Mindre udvalg
  • Generelt højere priser

Det er klart, at modebranchen hele tiden bliver dygtigere, så at smykkedesignet er højere i dag, er en naturlig udvikling. Det samme vil være tilfældet, hvis man ser nærmere på sko eller tøj.

I forhold til smykkernes former og udtryk, findes der langt flere forfinede, elegante og stilfulde smykker i år 2013. Dengang var det populært at gå med større smykker, som vi nok vil anse for lidt klodsede, den dag i dag.

Disse to forskelle er specielt tilknyttet en naturlig udvikling i modebranchen og de mange dygtige smykkedesignere.

De store forskelle i smykkernes priser og udvalg

De næste to forskelle i priserne og udvalget, er i højere grad påvirket af de mange nye udbydere der er kommet til.

Nu er det svært at finde tal på antallet af danske smykkefirmaer i 1983, men der kan hurtigt være tale om mindst en fordobling over disse 30 år. Det har selvsagt medført en større konkurrence.

Denne konkurrence er ligeledes gældende for producenterne og smykkedesignerne, der er nødsaget til at imødekomme behov om større udvalg og lavere produktionsomkostninger.

Den sidste vigtige faktor er Internettet. Det har skabt store omvæltninger i nærmest alle brancher og specielt i smykkebranchen. E-handlen er vundet mere og mere frem, hvilket giver webshops lavere omkostningsniveauer og muligheden for at fjerne fordyrende mellemled. Begge områder der giver muligheden for at sætte priserne på at lav og attraktivt niveau.

Der er altså mange elementer i spil, når man skal vurdere udviklingen over 30 år. Uanset hvad, er det bare at glæde sig over det store udvalg, og de fornuftige priser man kan finde på smykker anno 2013.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *