Udviklingen i ure til mænd

Ure til mænd har været det mest udbredte smykke i rigtig mange år. Man kan altid diskutere om uret skal kategoriseres som et smykke eller ej, men der kan ikke være tvivl om dets popularitet.

For mange hundreder og tusinde år siden, var det i højere grad halskæder og ringe som mændene bar. Efter det elektroniske ur blev opfundet af Alexander Bain i 1840, har tendensen været en anden.

blue200

Det globale samfund gik ind i en tid, hvor det ikke længere var lige så anset at bære smykker som mand. Primært fordi det kunne få dig til at fremstå skrøbelig og feminin. Specielt for 60 70 år siden, var det ikke velanset i det danske samfund.

Det betød at ure til mænd var den mest udbredte udsmykningsform i 1900-tallet og det med god grund. De har altid været gode på grund af deres funktionelle værdi. Herreure signalere at man har styr på tiden og sit liv som mand.

Det har kort sagt været normalt at populært at bære herreure, siden de kom på markedet. I hvert fald for dem der har råd. Det var specielt under 1. verdenskrig af det velkendte armbåndsur fik sit gennembrud.

Udviklingen i priserne har ligeledes taget en stor drejning. Priserne er efterhånden så langt nede, at næste alle har råd til et godt herreur. Du får kort sagt mere for pengene som forbruger nu, end for bare 30 år siden. Det skyldes i høj grad den teknologiske udvikling og effektiviseringer hos producenterne, der er blevet markant dygtigere.

Det forbedre udvalg

Det er ikke kun samfundstendenserne og priserne på ure til mænd, der har ændret sig med tiden. Det samme gælder i høj grad producenterne og det udvalg du finder som forbruger.

For bare 15 år siden, var sortimentet betydeligt mindre end det du finder i dag. Det udvides hele tiden, i takt med at der kommer nye producenter til og at eksisterende urfirmaer tilføjer produkter til porteføljen.

Du kan nu finde herreure i alle prisklasser og materialer. Der findes varianter med læder, guld, sølv, stål og meget mere. Det brede sortiment kommer til udtryk ved, at du kan vælge imellem en lang række materialer, prisniveauer, designs og former.

Comments are closed.